Lene Mikkelsen Lene Mikkelsen

Hvem kan have gavn af et LMI Healthcare forløb?

Når jeres medarbejder først melder sig syg, kommer fraværet med både direkte og indirekte omkostninger og flere beregninger viser, at det er en meget omkostelig affære både for virksomheden og medarbejderen. Det kan hurtigt betale sig, at få en samarbejdspartner til sygefraværshåntering.

VI hjælper jeres medarbejdere sikkert tilbage til arbejde ved korte- eller lange sygdomsforløb.

HVEM KAN HAVE GAVN AF ET FORLØB?

Et forløb hos LMI Healthcare er henvendt til bl.a. de af jeres medarbejdere der oplever udfordringer med enten mental- eller fysisk sundhed samt smerter i bevægeapparatet.

Vi arbejder med følgende:

✔️ Stress, nedtrykthed, angst, depression eller udbrændthed

✔️ Hjerteopererede, senfølger fra cancer

✔️ Overvægtige, diabetes, søvnproblemer

✔️ Knæproblemer, diskusprolaps, rygproblemer

✔️ Smerterhåndtering

FORMÅL MED SAMARBEJDET

Formålet med samarbejdet er at reducere jeres udgifter til løn og forebygge yderligere pres på kollegaer, sikre en stabil drift og øge medarbejder trivslen.

Vores indsats aflaster ledelsen, HR og den enkelte leder med at håndterer sygeforløb og mulighed for at være i forkøb også efter tilbagekomst til arbejdet, desuden sikrer LMI Healthcare jeres virksomhed en optimal udnyttelse af jeres egen sundhedforsikring.

✔️ Få medarbejdere tilbage på arbejde efter korte- eller langtidssygefravær

✔️ Afkorte sygefravær og forebygge yderligere sygefravær

✔️ Giver medarbejderne brugbare værktøjer til selvhjælp

✔️ Rådgivning til virksomhedens sundhedsforsikring samt det offentlige sundhedssystem

✔️ Rådgivning og støtte til virksomhedens forebyggende sundhedsindsatser

VORES FORLØB INDEHOLDER

✔️ ‘State of the art’ digital sundhedsteknologi

✔️ Live videokonsultationer på ugentlig basis📱

✔️Vejledning og opfølgning med samme sygeplejerske👨‍⚕️

✔️ Skræddersyet plan📅

✔️ Personlig vejledning og sundhedsfaglig sparring

Altid vejledning med samme sygeplejerske – aldrig autogenereret indhold.


LÆNGDEN AF FORLØBET

Hos LMI Healthcare ved vi, at ting tager tid og at der kan være brug for hjælp efter raskmeldingen. Vi tager os tiden, så vi har mulighed for at lytte og følge medarbejderen over en længere periode for at skabe resiliens og forhindre hurtigt tilbagefald.


ERFARING MED SYGEFRAVÆRSHÅNDTERING

Vores team arbejder digitalt og følger op med ugentlige videokonsultationer, beskeder og sundhedsfremmende indhold. Alle vejledere er sygeplejersker med minimum 5 års erfaring indenfor sygefraværshåndtering.


TAG ENDELIG KONTAKT

Vores forløb kan bruges som et behandlingstilbud til jeres medarbejdere i risiko for sygemelding– og for at minimere langtidssygemelding.

Ring eller skriv til os, hvis I har spørgsmål📱



Læs mere
Lene Mikkelsen Lene Mikkelsen

Hvorfor LMI Healthcare?

Kort sagt, fordi vi erfaringsmæssigt ved, at de fleste mennesker har brug for hjælp og støtte, når de bliver ramt af stress eller fysisk sygdom. Et sygdomsforløb er komplekst og fyldt med forhindringer for bedring. Når først erkendelsen af at man har brug for hjælp er landet, sniger der sig måske en følelse af dårlig samvittighed ind ofte overfor arbejdspladsen, kollegaerne og hvad tænker familie og venner?

Bekymrende tanker omkring fremtiden dræner for energi imens man forsøger trækker luft ind for at overskue det bjerg der skal bestiges i forhold til at finde ud af hvor – og hvordan man får den rette hjælp, betaler forsikringen og hvad med sygedagpenge? Hvordan finder man balancen mellem at hvile sig uden at gå i stå? Hvor skal man henvende sig med alle sine spørgsmål? Hvorfor er der så lang ventetid? Kan jeg få hjælp andre steder? Er det normalt at sove dårligt, hvorfor stråler det ned i baglåret? Hvad betyder 145 over 90 og er det farligt?

Hele forløbet er præget af spørgsmål og usikkerhed. Valg der skal træffes - og mindst ligeså vigtigt fravalg for at komme tilbage til ’normalen’ - og hvad er ‘normalt’ både under og efter sygdom? Hvad skal jeg sige til min leder? Hvor længe er det sundt at blive hjemme og sige fra til sociale arrangementer? Og hvor finder man overskuddet til endnu en gang at fortælle sin sygdomshistorie til kollegaen når man er retur på arbejde?

Livet som syg er udfordrende - for selvom det kræver ro at komme sig, er der mange beslutninger der skal træffes og tages stilling til.

Vi har prøvet det på egen krop

Vi har selv prøvet på egen krop, hvad det vil sige at være ramt af sygdom eller være ‘caretaker’ for en syg i den nærmeste familie, at have dage hvor stressen tager over og kroppen reagerer anderledes end forventet. Perioder med højt blodtryk og svimmelhed, hvor man forsøger at mobilisere energi til at binde den mentale knude op. Samtaler med endnu en ny sundhedsfaglig person, udfylde formularer på nettet og være tæt på at opgive hele forløbet fordi progression går for langsomt. Vi har mærket det på egen krop, at andre har svært ved at forstå situationen og vise empati for det man gennemgår og den sårbarhed der følger med.

Vi har kompetencerne

Men det gør også, at vi har erfaringen og kompetencerne til at hjælpe dem som føler sig overvældet af sygdom eller stress. Vi har været igennem sundhedssystemet både som sygemeldt, pårørende og som professionel. Hos LMI Healthcare har vi samlet stærke fagligheder med erfaring fra over 30 år i branchen, hvor vi de seneste 10 år har hjulpet sygdomsramte medarbejdere og ledere tilbage til arbejdslivet.

Vi kender kompleksiteten og de forhindringer der møder den sygdomsramte på vej til at få det bedre. Vi har lyttet til det, der er gået forud for en sygemelding, og oplevet de forhindringer der er på vejen tilbage til arbejde.

Vi ved, at den sygdomsramte har behov for sundhedsfaglig hjælp, én der har indsigt i ’systemet’, som kan lytte og samle trådende, give sparring og bevare overblikket. Én der kan adskille ting når de bliver vinklet ind i hinanden - en tovholder der bidrager med hjælp til selvhjælp, selvindsigt og som giver læring og værktøjer til at forebygge fremtidige udfordringer når livet igen bliver svært.

Hjælp i rette tid kan være den faktor der forkorter stress eller en længere sygeperiode efter fysisk sygdom

Vi skaber en bæredygtige arbejdsplads

Det er ikke nok at kantinen laver økologisk mad, at arbejdspladsen har affaldssortering, grønt el, bruger mindre papir og reducerer brugen af plastik i produktionen - vil virksomheden have et fuldendt økosystem er det også nødvendigt med en bæredygtig sundhedsstrategi.

En gennemtænkt sundhedsstrategi kan støtte og hjælpe medarbejderen inden det bliver for svært og dermed afkorte sygefraværet - og i nogle tilfælde gøre arbejdspladsen til frirummet der giver energi og en pause fra udfordringer i privatlivet.


Vi hjælper igennem svære perioder

Vi arbejder digitalt, så hjælpen er altid lige ved hånden. Medarbejderne får tilknyttet sin egen personlige vejleder, der gennem en empatisk relation og rådgivning udarbejder et skræddersyet og individuelt forløb, fordi alle er forskellige med unikke historier. Der bliver arbejdet med forandringsparathed, i talesat forhindringer og sammen undersøger vejleder og medarbejder hvilken motivation der skal til for at ændre adfærd og få ro til at komme sig.

Hos LMI Healthcare ved vi, at ting tager tid og at der også er brug for hjælp efter raskmeldingen. Vi tager os tiden, så vi har mulighed for at lytte og følge medarbejderen over en længere periode, ofte 6 til 12 måneder for at skabe resiliens og forhindre hurtigt tilbagefald.

Vores forløb kan bruges som en bæredygtig strategi og et behandlingstilbud til jeres medarbejdere– også inden sygemeldingen tikker ind på email.

Læs mere
Lene Mikkelsen Lene Mikkelsen

Hvad koster en syg medarbejder?

Sygefravær er en dyr omkostning for virksomheden, men hvad koster det egentlig - og hvad kan I gøre for at forebygge bedst muligt?

Sygefravær koster for alle virksomheder, men hvor dyrt er det egentlig, hvis en medarbejdere melder sig syg fx med stress i en længere periode?

Når medarbejderen melder sig syg, kommer fraværet med både direkte og indirekte omkostninger og flere beregninger viser, at det er en omkostelig affære både for virksomheden og medarbejderen.  

Ifølge Dansk statestik tjener den gennemsnitlige dansker 45.000 DKK. Hvis vedkommende melder sig syg med stress over en længere periode på fx 30 arbejdsdage er der, som nævnt, en del flere omkostninger en “bare” lønnen virksomheden skal betale.

De direkte omkostninger 

En medarbejder med en løn på 45.000 DKK melder sig syg med stress, omkostninger for de første 30 arbejdsdage kan se sådan her ud:  

Løn under sygdom: 63 191 DKK


Ud over løn omkostninger har virksomheden udgifter til: 

  • Feriepenge (12,5% af løn) 

  • Pension (12% af løn) 

  • Øvrige omkostninger (20% af løn til abonnementer, licenser, kontorplads mm.) 

I alt inkl. løn og øvrige omkostninger: 92 269 DKK


I nogle brancher er det nødvendigt med en vikar I perioden, lønnen til virkaren kommer så oven i de allerede nævnte omkostninger. I mange brancher er vikaren ofte dyrere i konsulenthonorarer end lønnen til den faste medarbejder.

Som arbejdsgiver skal du som hovedreglen betale 100% af din medarbejders løn de første 30 dage, herefter kan der søges refusion. Der vil dog stadig være indirekte omkostninger forbundet med sygefraværet🤒

De indirekte omkostninger

En syg medarbejder koster mere end sin løn - allerede fra dag 1. Nedenstående er indirekte udgifter som virksomheden skal tage stilling til ved en sygemelding💸: 

  • Brug af ledelsestimer

  • Nedsat drift  

  • Nedsat sikring af deadlines og leverancer 

  • Risiko for nedsat kundetilfredshed 

  • Omprioritering af arbejde 

  • Ekstra arbejdsbyrde på kollegaer 

  • Øget risiko for flere sygemeldinger til kollegaer pga større arbejdsbyrde 

  • Øget risiko for opsigelse ved øget arbejdspress 

  • Ekstra udgifter ved nyansættelser på baggrund af opsigelser 

  • Evt. behov for virkardækning (som øvrig personale skal oplære) 

Virker sygefraværssamtaler?

Djøf har foretaget en undersøgelse blandt deres medlemmer om medlemmernes sygefravær og tilbagevendelse til arbejdslivet. 59 procent af dem, der har deltaget i en sygefraværssamtale, vurderer, at samtalen enten bidrog negativt eller ingen effekt havde i forhold til at komme tilbage på arbejde i forbindelse med en sygemelding – begrundelsen for udtalelserne er følelsen af at lederen ikke er klædt ordentlig på til at holde samtalen (www.djoef.dk)

Hvad er løsningen, og hvordan kan man som leder bedst hjælpe og støtte en medarbejder ved sygefraværssamtalerne? Hvordan støtter virksomheden medarbejderen og hjælper dem trygt og godt tilbage? Mange virksomheder kan igennem deres pensionsselskab tilbyde deres medarbejder psykolog samtaler, fysioterapi og via egen læge kan medarbejderen med en henvisning benyttet deres sundhedsforsikring. Mange pensionsselskaber er også selv opsøgende ud mod deres kunder og medlemmer. 

Det kan altid betale sig at investere i medarbejderne!

Når psykolog behandlingerne er afsluttet er der en stor risiko for at medarbejderen stadig er sygemeldt eller måske kun startet stille op på arbejdet. Her vil mange have gavn af ekstra støtte og hjælp til at komme helt i mål. Dels for at komme godt og trygt tilbage, få værktøjer til at tackle fremtidige udfordringer og forhindre eller minimere risikoen for tilbagefald. Det er vigtigt, at se helheden hos den enkelte og udfordringens omfang - fx er stress ofte ledsaget af søvnproblemer, som fortsætter efter stressen er blevet behandlet.

Derfor vil det oftere være billigere at forebygge og udarbejdet en klar strategi med en fast samarbejdspartner der kan tage vare om syge medarbejdere - og få dem trygt og sikkert tilbage på arbejde.

Hvad tilbyder LMI Healthcare?

Hos LMI Healthcare udarbejder vi strategier der hjælper jeres virksomhed med at nedbringe sygefraværet og de omkostninger der er forbundet med sygefravær. Vi identificerer årsagerne til medarbejdernes helbredsproblemer og tilbyder en langsigtet, målrettet indsats til at hjælpe hver enkelte medarbejder og virksomhedens økonomi og drift.

Adfærdsændringer kan tage lang tid og der skal være fokus på individets behov for at opnå succesfulde resultater. Hos LMI Healthcare bruger vi moderne e-sundhedsværktøjer og en personlig relation til opfølgning på sygefraværet og hjælp til langvarige livsstilsændringer.

Med et godt overblik over de forskellige sundhedstilbud, en tidlig indsats, en systematisk opfølgning får I en bedre mulighed for at nedbringe sygefraværet og mere ro til andre ledelsesmæssige opgaver.


For ingen strategi kan føres ud i livet uden en indsats - og en god plan 👏 .

Læs mere
Lene Mikkelsen Lene Mikkelsen

Vi tilbyder søvnbehandling, søvnkursus og foredrag

Et søvnproblem kan gå fra akut til kronisk, derfor er vi glade for at fortælle, at vi tilbyder professionel søvnbehandling, som tillægsydelse til vores vejledningsforløb.

Søvn er et spændende og aktuelt emne - og samtidig er søvn en af de vigtigste forudsætninger for vores humør, sundhed og produktivitet. Ifølge Stressforeningen oplever mere end 430.000 mennesker daglige symptomer på stress. Et af de første og mest gennemgående reaktioner på stress er søvnbesvær – og omvendt, en dårlig nattesøvn øger risikoen for stress og sygemelding (Vidensråd for forebyggelse, 2015). Derfor har vi hos LMI Healthcare tilknyttet en søvnspecialist, der skal hjælpe medarbejdere, der er i et vejledningsforløb og oplever søvnproblemer.

Dårlig søvn og nedsat produktivitet

På mange arbejdspladser er viden den vigtigste ressource i form af kreativitet og problemløsning. Samtidig er vores evne til at samarbejde med andre mennesker en afgørende værdi på arbejdspladsen. Medarbejderens mentale og følelsesmæssige evner er med andre ord afhængige af en god nattesøvn. Tilstrækkelig med søvn giver overskud, mens for lidt søvn giver underskud til den daglige arbejdspræstation. Søvn har også stor betydning for immunforsvaret – og dermed helbred og sygefravær. Endelig spiller søvn en stor rolle i forbindelse med stress – idet søvnmangel kan aktivere, fastholde og forværre stress. 

En undersøgelse publiceret i den nationale sundhedsprofil 2021 viser, at 15% af befolkningen er meget generet af søvnproblemer i hverdagen. Det koster på humøret, vores koncentrationsevne, stressrisiko og helbred generelt. Hjernen og kroppen underpræsterer med andre ord ved for lidt søvn. Søvnmangel koster, hvad der svarer til 7,8 tabt arbejdsdag i sygefravær og manglende arbejdsindsats pr. medarbejder om året (Vidensråd for forebyggelse, 2015).

Hvordan arbejder vi med søvn hos LMI Healthcare?

Når medarbejderen har svært ved at sove, er der ofte adskillige faktorer på spil. Vores søvnspecialist bruger det første møde af et søvnforløb til en afklaring af forskellige områder i medarbejderens liv, som har betydning for vedkommendes søvn. Derefter arbejder de sammen om at regulere og forbedre disse områder og følger medarbejderens søvn løbende. 

Søvnspecialisten arbejder med følgende i et søvnforløb: 

  • Døgnrytmer og søvnmønstre. 

  • Tankemylder, angst, fysiske spændinger og uro, som er tegn på overaktivering i nervesystemet.

  • Genkendelige rutiner der gør, at hjernen falder til ro.

  • Hvad man spiser og hvornår man spiser, hvilket kan have stor betydning for søvnen.

  • Mennesker med søvnbesvær har ofte ikke overskud til at få motion, men daglig bevægelse kan være gavnligt for en bedre søvn.

  • Søvnrestriktion og stimuluskontrol, i nogle tilfælde er der brug for at reducere det antal timer, man sover, for at aflære den manglende evne til at falde i søvn og sove igennem. 

  • Søvnøvelser er en fast del af et søvnforløbet.

Søvnspecialisten gennemgår sammen med medarbejderen søvnøvelser, som skal udføres derhjemme. Medarbejderen lærer at berolige sig selv, dæmpe tankemylder og ’falde til ro, for at falde i søvn’.

God søvn gi’r overskud i hverdagen

Hvis I har spørgsmål til hvordan vi kan hjælpe jeres virksomhed med forebyggende tiltag til jeres ansatte, så ring til os allerede i dag på 40874701 eller send en mail til lmi@lmi-healthcare.dk. Vi tilbyder desuden søvnkursus og foredrag med vores søvnspecialist.



Læs mere
Lene Mikkelsen Lene Mikkelsen

Sådan hjalp vi Thomas til at undgå en sygemelding

I LMI Healthcare hjælper vi mennesker. Læs hvordan vi har hjulpet Thomas på 46 år til at undgå en sygemelding og potentielt et længere sygefravær.

46-årige Thomas blev screenet og visiteret til et digitalt vejledningsforløb fra sit pensionsselskab. Pensionsselskabet havde af flere omgange henvist ham til forløb hos kiropraktor og fysioterapi uden effekt på hans ryg- og lændesmerter. Thomas var på daværende tidspunkt i arbejde som afdelingsleder i en mellemstor IT-virksomhed og med kæreste samt 4 delebørn var hverdagen som regel fuldt booket med arbejde og aktiviteter.

Den indledende kontakt med Thomas var en videokonsultation i vores sundhedsapplikation, hvor han fik tildelt en ‘personlig advisor’. Under videokonsultationen fortalte han, at han døjede med en del fysiske smerter, han følte sig konstant træt og uoplagt. Han havde overvejelser om at sygemelde sig efter råd fra egen læge, indtil han igen følte mere overskud til en hverdag uden smerter.

Dårlig søvn og daglige smerter

Efter den indledende videokonsultation noterede den personlige advisor følgende ting, som Thomas havde fortalt:  

  • Plaget af dårlig søvn, vågner mange gange hver nat grundet smerter

  • Vil gerne i gang med fysisk aktivitet

  • Plaget af smerter - både når han sidder og står ved et hæve/sænke bord

  • Let overvægtig og vil gerne tabe sig

  • Har svært ved at finde overskud til sig selv midt i en hverdag med 4 delebørn og aktiviteter

  • Overvejer at sygemelde sig

Thomas fastsatte sammen med sin vejleder helt konkrete målsætninger for de ovenstående problematikker og startede et forløb gennem vores sundhedsapplikation.

Billede 1: Her kan du se en oversigt over det forløb Thomas var igennem, som hjalp ham til at undgå en sygemelding og forebygge længere sygefravær.

Resultatet af Thomas’ forløb

Status efter endt forløb med den personlige advisor og et forløb i vores sundhedsapplikation:

  • Thomas blev under forløbet udredt på privathospital gennem sin sundhedsforsikring, med en forundersøgelse, MR-skanning og svar. Det viste sig, at han havde en diskusprolaps som krævede fortsat fysioterapi og ved hjælpe af advisor fik de opsat mål for og prioritering af hjemmetræning.

  • Der blev arbejdet med ‘fear of avoidance’, så Thomas kom i gang med at cykle og bevæge sig frit uden at frygte for smerter

  • Efterhånden som Thomas kom i gang med korrekt træning og vægttab oplevede han en bedre søvn

  • Han tabte sig 8 kg og fik en større bevidsthed om sine kostvaner

  • Fik børn og kæreste involveret i hans nye projekt om en sundere og mere aktiv livsstil

Thomas fortalte efterfølgende, at en af de vigtigste erfaringer fra forløbet var arbejdet med hans ‘compliance’ samt at gøre hans ønskede adfærd og mål konkrete -og dermed lettere for ham at opnå.  Hans egen forpligtigelse med at have fokus og arbejde med bl.a. fysisk aktivitet for at opnå progression i forhold til bedring af lændesmerter, og som sidegevinst et vægttab. Thomas undgik sygemelding og fik fornyet energi til sin hverdag💪

Skal vi hjælpe jeres kunder eller medarbejdere?

Som I lige har læst, hjælper vi mennesker der er i risiko for sygefravær eller allerede er sygemeldte til raskmelding og sikrer, at de kan vende trygt og godt tilbage til arbejdslivet med redskaber til at klare fremtidige udfordringer, når livet måske bliver svært.

Når en medarbejder skal hjælpes, er det vigtigt at tage udgangspunkt i det enkelte menneskes historie, tidligere erfaring, omgivelser, netværk og stressniveau. Disse kompetencer har vi samlet i vores vejledningsforløb, så når en kunde henvender sig tilbyder vi følgende forløbspakke, som kan skræddersyes efter behov:

  • Online screening

  • Visitation af medarbejdere i risiko for sygefravær

  • Onboarding

  • Digitalt forløb i vores sundhedsapplikation

  • En personlig advisor fra start til slut

Skriv eller ring til os allerede i dag, hvis I vil høre mere om hvordan vi kan hjælpe jer!


Læs mere