Vi tilbyder søvnbehandling, søvnkursus og foredrag

Søvn er et spændende og aktuelt emne - og samtidig er søvn en af de vigtigste forudsætninger for vores humør, sundhed og produktivitet. Ifølge Stressforeningen oplever mere end 430.000 mennesker daglige symptomer på stress. Et af de første og mest gennemgående reaktioner på stress er søvnbesvær – og omvendt, en dårlig nattesøvn øger risikoen for stress og sygemelding (Vidensråd for forebyggelse, 2015). Derfor har vi hos LMI Healthcare tilknyttet en søvnspecialist, der skal hjælpe medarbejdere, der er i et vejledningsforløb og oplever søvnproblemer.

Dårlig søvn og nedsat produktivitet

På mange arbejdspladser er viden den vigtigste ressource i form af kreativitet og problemløsning. Samtidig er vores evne til at samarbejde med andre mennesker en afgørende værdi på arbejdspladsen. Medarbejderens mentale og følelsesmæssige evner er med andre ord afhængige af en god nattesøvn. Tilstrækkelig med søvn giver overskud, mens for lidt søvn giver underskud til den daglige arbejdspræstation. Søvn har også stor betydning for immunforsvaret – og dermed helbred og sygefravær. Endelig spiller søvn en stor rolle i forbindelse med stress – idet søvnmangel kan aktivere, fastholde og forværre stress. 

En undersøgelse publiceret i den nationale sundhedsprofil 2021 viser, at 15% af befolkningen er meget generet af søvnproblemer i hverdagen. Det koster på humøret, vores koncentrationsevne, stressrisiko og helbred generelt. Hjernen og kroppen underpræsterer med andre ord ved for lidt søvn. Søvnmangel koster, hvad der svarer til 7,8 tabt arbejdsdag i sygefravær og manglende arbejdsindsats pr. medarbejder om året (Vidensråd for forebyggelse, 2015).

Hvordan arbejder vi med søvn hos LMI Healthcare?

Når medarbejderen har svært ved at sove, er der ofte adskillige faktorer på spil. Vores søvnspecialist bruger det første møde af et søvnforløb til en afklaring af forskellige områder i medarbejderens liv, som har betydning for vedkommendes søvn. Derefter arbejder de sammen om at regulere og forbedre disse områder og følger medarbejderens søvn løbende. 

Søvnspecialisten arbejder med følgende i et søvnforløb: 

  • Døgnrytmer og søvnmønstre. 

  • Tankemylder, angst, fysiske spændinger og uro, som er tegn på overaktivering i nervesystemet.

  • Genkendelige rutiner der gør, at hjernen falder til ro.

  • Hvad man spiser og hvornår man spiser, hvilket kan have stor betydning for søvnen.

  • Mennesker med søvnbesvær har ofte ikke overskud til at få motion, men daglig bevægelse kan være gavnligt for en bedre søvn.

  • Søvnrestriktion og stimuluskontrol, i nogle tilfælde er der brug for at reducere det antal timer, man sover, for at aflære den manglende evne til at falde i søvn og sove igennem. 

  • Søvnøvelser er en fast del af et søvnforløbet.

Søvnspecialisten gennemgår sammen med medarbejderen søvnøvelser, som skal udføres derhjemme. Medarbejderen lærer at berolige sig selv, dæmpe tankemylder og ’falde til ro, for at falde i søvn’.

God søvn gi’r overskud i hverdagen

Hvis I har spørgsmål til hvordan vi kan hjælpe jeres virksomhed med forebyggende tiltag til jeres ansatte, så ring til os allerede i dag på 40874701 eller send en mail til lmi@lmi-healthcare.dk. Vi tilbyder desuden søvnkursus og foredrag med vores søvnspecialist.



Forrige
Forrige

Hvad koster en syg medarbejder?

Næste
Næste

Sådan hjalp vi Thomas til at undgå en sygemelding